Lifestyle, Persoonlijk

2017: Simpel leven

Deze post had natuurlijk al lang online moeten staan, maar omdat ik over mijn prioriteiten en plannen voor 2017 wilde gaan schrijven, had ik steeds het idee dat ik eerst zelf alles helemaal duidelijk moest hebben voordat ik dit kon gaan publiceren. Maar toen kwam ik tot de conclusie dat plannen voor een nieuw jaar niet binnen twee maanden uitgevoerd te hoeven zijn. Het hoeft niet eens dit jaar allemaal te lukken. En plannen die te maken hebben met een verandering in je levensstijl maak je voor meerdere jaren.

Nu dus eindelijk een eerste stukje over een van mijn prioriteiten van 2017 en de plannen die daarmee te maken hebben. Ik begon het jaar met het sterke gevoel dat ik dingen los moest gaan laten omdat ik minder wil moeten van mezelf. En dan bedoel ik niet dat ik liever mijn dagen doorbreng op de bank met Netflix en een kop thee, integendeel, ik wil juist een aantal dingen kiezen in mijn leven die voor mij belangrijk zijn en me daar volledig op kunnen focussen. De afgelopen jaren was ik vaak met honderd dingen tegelijk bezig en deed ik uiteindelijk alles half.

Om me volledig te kunnen focussen op precies het aantal dingen die voor mij het belangrijkst zijn moet ik afscheid nemen van een aantal minder belangrijke dingen, maar ook mijn leefomgeving vrij maken van al het onnodige. Ik ben nu dus al een aantal weken bezig met opruimen. Niet volgens de regels van Marie Kondo, maar wel redelijk rigoureus.

Het sterke gevoel om minder te willen heeft ervoor gezorgd dat ik op alle vlakken simpeler wil leven. Dus ook in huis. Ik ben eigenlijk altijd wel bezig met opruimen, van rommel en teveel zichtbare spullen word ik heel onrustig, maar ik was nooit echt bezig met het feit dat ik ook heel veel spullen weg kan doen om een rustigere leefomgeving te creëren. Minder spullen hebben betekent ook minder opruimen.

Momenteel zit ik dus middenin het proces van het opruimen, met de hele dag een dreumes om me heen gaat het niet zo snel, maar het gaat de goede kant op. Ik merk ook al dat ik er rustiger van word en ik vind het echt heerlijk om spullen weg te doen. De nog echt mooie dingen gooi ik niet gelijk bij het grofvuil, ik probeer er eerst iemand anders nog blij mee te maken.

Ik vind het leuk om je mee te nemen in het proces waar ik nu zelf middenin zit, dus ik ga nog meer stukjes schrijven over simpeler leven en wat ik allemaal aan het veranderen ben. Dan zal het voor jullie, maar zeker ook voor mezelf duidelijk gaan worden waar mijn plannen dit jaar uiteindelijk op uit gaan komen. Ook op het gebied van bijvoorbeeld, werk, voeding en sport en het moederschap, en ik ga een stukje schrijven over inspiratie om simpeler te leven.

 

Leave a Reply