Persoonlijk

Even off-line, feestdagen en voornemens

Zoals je hebt gemerkt was het even stil hier. De afgelopen weken heb ik nauwelijks achter mijn laptop gezeten. Mijn laatste stukje ging over het beetje me-time waar ik hard aan toe was en sinds die middag ben ik bewust een stuk minder online geweest. Het uurtje (en soms gelukkig iets langer) dat ik ’s middags voor mezelf heb, omdat James dan ligt te slapen, gebruikte ik voornamelijk om achter mijn laptop te kruipen en blogs te lezen en vlogs te kijken. Hartstikke leuk, dat vind ik nog steeds, maar zo’n uurtje vliegt voorbij en de tijd voor mezelf was dan opgegaan aan het lezen en zien van andermans leven. Niet echt waar ik mijn eigen tijd aan wil besteden.

De hele maand december draaide om de feestdagen, verjaardagen en een nieuw kindje in de familie. Ik was dus vooral bezig met familie, maar tussendoor ook even lekker rustig aan doen. Samen op de bank een serie kijken als James slaapt en iets minder bezig zijn met alles wat ik nog moet en wil doen. Daar is de maand december voor. Het is buiten toch koud en donker. Zelfs met Oud & Nieuws bleven we gewoon thuis en James sliep wonderbaarlijk door al het vuurwerk heen.

Met goede voornemens was ik tot het eind van het jaar helemaal niet bezig , maar bijna onbewust begon ik in m’n hoofd toch een lijstje te maken van dingen die voor mij belangrijk zijn in 2017. En omdat ik er in eerste instantie niet heel bewust mee bezig was, veel minder dan voorgaande jaren, waren sommige keuzes heel makkelijk gemaakt. Door meer naar m’n intuïtie te luisteren werd me heel snel duidelijk dat ik in 2017 minder wil moeten en dus wat dingen los moet laten. En dat heb ik op sommige vlakken al gedaan. En er zijn dingen die ik juist meer aandacht wil geven en dat gaat tot nu toe ook heel goed.

Later zal ik wat verder ingaan op mijn goede voornemens, of prioriteiten voor 2017, zoals ik het liever noem. Nu even een stukje om te laten weten dat ik er nog ben en dat ik mijn blog niet loslaat in 2017 :) Ik stel mezelf geen verplichtingen, maar ik wil graag stukjes schrijven, dus die komen er ook!

Wat vind jij belangrijk voor 2017?

Leave a Reply