Health, Lifestyle, Sport

Uitdaging: Elke dag yoga

Deze uitdaging ben ik al vaker met mezelf aangegaan, soms succesvol en soms niet. En nu doe ik het weer, ik ben van plan om vanaf vandaag elke dag yoga te gaan doen. Een aantal jaar geleden deed ik veel aan yoga en voelde ik me daardoor heerlijk. Door mijn zwangerschap en de komst van James is sporten op een lager pitje gaan staan. Bewegen doe ik de hele dag wel met een baby/dreumes en waar moet ik de tijd vandaan halen? Sinds een paar maanden ga ik wel weer een keer per week naar ballet, maar ik wil nu wel echt weer meer gaan sporten. Yoga vind ik heel fijn om te doen en ik word er weer soepel en sterk van.

Ik wil al een tijdje weer regelmatig yoga gaan doen, maar ik merk nu dat het idee om 2 a 3 keer per week m’n matje uit te rollen niet genoeg is om mezelf er ook daadwerkelijk toe te zetten. Na het lezen van Girl does Yoga van Lianne van The Self Help Hipster weet ik dat ik het grootser aan moet pakken en dus echt een uitdaging met mezelf moet aangaan. Als ik mezelf uitdaag om elke dag yoga te doen, dan ga ik het ook echt doen. Dan kan ik niet denken ‘ik doe het morgen wel’, want morgen moet het ook. Vandaag is de dag om er echt mee te beginnen.

Wat de uitdaging voor mezelf inhoud? Ik doe elke dag minstens 15 minuten yoga. Dat klinkt kort, maar dat werkt voor mij wel het best om de uitdaging vol te houden. 15 minuten vrij maken op een dag is makkelijker dan mezelf gelijk opleggen om elke dag een uur aan yoga te besteden. Het is nou eenmaal best druk met een kind.. En die 15 minuten yoga worden er waarschijnlijk vaak meer, zit ik in een flow dan ben ik toch al snel wel een half uurtje bezig. Ik neem mezelf voor om het in ieder geval tot het eind van het jaar te doen, om een doel te kunnen behalen. Maar het is zeker ook de bedoeling om er in 2017 gewoon mee door te gaan. Ik doe de yoga oefeningen thuis, via YouTube, een DVD of wat poses uit m’n hoofd, mocht ik echt weinig tijd hebben.

Wil  jij nog iets behalen dit jaar? Of doe je ook mee met deze uitdaging? 

ps. Ik ben gisteravond al begonnen en heb toen zo’n 20 minuten om mijn matje gespendeerd. Ik merkte gelijk dat ik echt een stuk stijver ben en dat ik ook hard aan de slag moet om mijn buikspieren weer helemaal onder controle te krijgen. Maar het was wel echt heel fijn om weer bezig te zijn met yoga!

Leave a Reply