James, Tips

Het favoriete boekje van James

Mijn zoontje James is nu 14 maanden oud en helemaal gek van boekjes lezen. Vooral boekjes met (boerderij)dieren, die zijn echt favoriet. Sinds een aantal weken heeft hij het boekje We hebben er een geitje bij ontdekt en loopt hij de hele dag met het boekje in zijn hand en trekt hij me regelmatig aan m’n hand mee richting de bank om samen te lezen. Door het lezen van dit boekje kan hij inmiddels ook al heel wat dierengeluiden nadoen en roept hij ‘Boeoeoe’, ‘Bèèèh’, ‘Hííí’ of ‘Toktoktok’ zodra hij een van z’n lievelingsdieren ziet.

We hebben er een geitje bij is geschreven door Marjet Huiberts en gaat over een kinderboerderij waar een geitje is geboren. Mik gaat naar de kinderboerderij om het geitje voor het eerst te bekijken en neemt alle dieren van de boerderij mee richting de stal van moedergeit. En hoewel ik soms na 1o keer lezen wel eens wat anders wil, blijft het wel een leuk verhaaltje.

Als aanvulling op het boekje kan je ook een gratis app downloaden. Deze bevat onder andere het verhaaltje, voorgelezen door Georgina Verbaan, en een aantal spelletjes met de dieren uit het boek. Vooral het voorgelezen verhaaltje zet ik nu wel eens in als ik zelf even wat anders moet doen. De spelletjes zijn voor James nog te moeilijk, maar erg leuk voor iets oudere kindjes. De app is heel simpel en overzichtelijk.

Leave a Reply